Potrebna aktivnija uloga boraca

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Milomir Savčić i lider PDP-a Mladen Ivanić saglasili su se da društvena uloga boračke populacije u Srpskoj u narednom periodu mora biti mnogo aktivnija.

 

Republika Srpska 11.09.2014 | 12:20
Potrebna aktivnija uloga boraca

"Kada je riječ o bitnim pitanjima za Republiku Srpsku, od BORS-a se svakako očekuje da ima svoje mišljenje o tim pitanjima", rekao je Savčić novinarima u Banjaluci, nakon sastanka sa predsjednikom
PDP-a Mladenom Ivanićem.

On je naveo da je do posjete Ivanića BORS-u došlo na osnovu poziva koji je on uputio na Izbornoj skupštini BORS-a svim parlamentrnim političkim strankama radi razgovara o socijalnom položaju boraca u Republici Srpskoj.

Savčić je rekao da je upoznao Ivanića o trenutnoj situaciji u BORS-u i o planovima rukovodstva BORS-a, navodeći da je bilo riječi o nekim idejama koje bi bile korisne da se primijene u narednom periodu kao oblici nekih zakonskih ili drugih rješenja s ciljem poboljšanja socijalnog statusa boračke populacije.

On je dodao da sa Ivanićem nije razgovarao o podršci BORS-a PDP-u na narednim izborima, niti će na takav način razgovarati sa bilo kojim stranačkim liderima.

"Borci su građani Republike Srpske i oni će odlučivati za koga će glasati. Po mom mišljenju,
logično je da se opredjeljuju prema tome ko nudi najbolje programe za rješavanje njihovih gorućih problema", zaključio je Savčić.

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić smatra da BORS treba isključivo da štiti interese boraca, a ne da bude sredstvo bilo koje političke stranke i institucija u kojoj će pojedinci promovisati sopstvene interese.

On je podsjetio na raniji stav PDP-a da je obaveza Vlade Republike Srpske da svakom demobilisanom zaposlenom borcu, koji je stariji od 50 godina i koji ima još malo godina do penzionisanja, do kraja mandata uplaćuje poreze i doprinose.

"Zapošljavanje demobilisanih boraca treba da bude motiv privatnih poslodavaca, a ne obaveza.

Oslobađanjemod poreza i doprinosa treba reagovati i kod zapošljavanja djece
poginulih boraca", kaže Ivanić.

On je rekao da će PDP, ukoliko bude došao na vlast, nastaviti sa realizcijoim Programa potpunog stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, čija je realizacija trenutno pri kraju.

 

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

VRS RVI

11.09.2014 13:13

Opet ista priča. Neće privatnici zapošljavati borce i imvalide stare 45 godina pa nadalje bez obzira na stimulanse. Ova vlast je smišljeno zavađala borce i invalide. Inavalidi do 4te grupe opet nekako mogu preživjeti i njih se forsira cjelo vrijeme. Šta je sa ostalima? NPR. Invalid 9te grupe prima 30km invalidnine 6te grupe 128km To je šamar dezertera koji je uvjek bio protiv boraca i RS-a . Nadam se da će ovaj čovjek nešto promjeniti bez obzira ko bude na vlasti. Uvjeren sam da će teret pasti na SDS oni su u svakom slučaju bili sa nama od prvog metka dok ih ovaj ološ zajedno sa sforom ije eliminasao. Glasajte za prave ljude ovaj put vi koji do sada niste.

ODGOVORITE